Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /public/sites/www.bijmoer.com/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
bijmoer.com: links | Wim Bijmoer; illustrator, ontwerper van decors, kostuums, boekomslagen, beeldverhalen.
Het werk van Wim Bijmoer en de inhoud van de website is auteursrechtelijk beschermd. Voor het overnemen, opslaan en verspreiden van (delen van) de inhoud, op welke wijze dan ook, dient u vooraf schriftelijke toestemming te hebben verkregen van de rechthebbende.

Links

Winterboekensite

Wim Bijmoer illustreerde regelmatig voor de Winter- en Vakantieboeken van de Margriet. Twee covers (de enige twee met stofomslag) van de Vakantieboeken uit 1959 en 1960 zijn te bewonderen op de Winterboekensite. Vanaf 1939 t/m 1988 verschenen Margriet Winterboeken bij Uitgeverij de Geïllustreerde Pers. Aan deze klassiek geworden reeks hebben veel bekende schrijvers en illustratoren meegewerkt. Ton Hulsebosch was als samensteller van 1946 t/m 1972 de grote man achter deze reeksen en/of een van de auteurs. Aankondiging van Winterboekententoonstellingen!

Annie-MG Schmidt

Fiep Westendorp

Frank Rosen

Op de website het veelzijdige werk van Frank waaronder zijn creaties van Dikkertje Dap en Het Schaap Veronica.

Theater Instituut Nederland

Het kennis- en informatiecentrum van het Nederlandse theater.

Lambiek

Lambiek is het oudste stripantiquariaat in Europa.

Het Persmuseum

Het museum beheert een omvangrijke collectie kranten en tijdschriften vanaf 1600, een verzameling affiches en overige
reclame-uitingen met betrekking tot de pers, een unieke collectie (originele) politieke tekeningen en persgrafiek, tal van archieven en fotos rond journalisten en de persbedrijfstak, en een uitgebreide bibliotheek.

Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het grootste audiovisuele archief van Nederland. De collectie van Beeld en Geluid bestaat naast het omroeparchief uit een grote verscheidenheid aan films, documentaires, muziek, cd’s, geluidsregistraties, fotos en objecten.

Koninklijke Bibliotheek

De nationale bibliotheek van Nederland voor toegang tot boeken, kranten, tijdschriften, elektronische publicaties, cd-roms en websites.

De Site Van Ome Willem

Wim Bijmoer ontwierp het decor wat gebruikt is van 1980 tot 1984. De kostuumontwerpen voor Toon, Teun en August zijn van 1979 tot en met de laatste uitzending op 14 mei 1989 gebruikt. Ook de Ome Willem Fansite is hier te vinden!

Letterkundig Museum

Het Letterkundig Museum verzamelt alles op het gebied van de Nederlandse literatuur na 1750. In de collectie zijn meer dan 6000 schrijvers vertegenwoordigd. In de online catalogus LM-collecties vindt u de beschrijvingen van meer dan 100.000 collectieonderdelen. De online catalogus biedt toegang tot het Centraal Bestand Kinderboeken.

PICTORIGHT visuele auteursrechten Nederland

Pictoright is dé auteursrechtenorganisatie voor visuele makers in Nederland:
illustratoren, beeldendkunstenaars, grafisch vormgevers, fotografen en andere professionele beeldmakers.
Pictoright behartigd de belangen van visuele auteurs door uitoefening, bevordering en bescherming van auteursrechten.